Θεραπεία Ενηλίκων

Άρθρα

Βρείτε λύσεις στα προβλήματα που σας απασχολούν.

Φτάσε εκεί που δεν μπορείς

Σίγουρα το νόημα στη ζωή πρέπει να είναι κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Έξω από εμάς, κάτι που μας μεγαλώνει, μας πολλαπλασιάζει.

Αν η άσκηση ήταν χάπι

Αν η άσκηση ήταν χάπι θα ήταν το πιο διαδεδομένο φάρμακο στον κόσμο

Αύγουστος

Αφήστε τον να σας αγκαλιάσει. Μια δύσκολη σεζόν πάντα έρχεται και η ανάρρωση πριν τη μάχη απαραίτητη. Και η φύση ξέρει καλύτερα από όλους πως να επουλώνει και να αναγεννά.

Κοινωνία και Ψυχική Ασθένεια

Έτσι πέραν της ψυχοπαθολογίας του ατόμου που οφείλεται σε ατομικές του ιδιαιτερότητες με όρους βιολογικούς, γενετικούς και ταπεραμέντου καθώς και προσωπικής εμπειρίας ζωής έρχεται να προστεθεί και η κοινωνιοπαθολογία

Φοβία πτήσεων

Το αεροπλάνο έχει γίνει πλέον ένα αναγκαίο μέσο μεταφοράς σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη η φύση μας και οι βιολογικές μας ικανότητες δεν μας έχουν προικοδοτήσει με καμία ελάχιστη ικανότητα να πετάμε

Η Θλίψη των Χριστουγέννων

Είναι κοινώς διαδεδομένο τόσο στο ευρύ κοινό όσο και ανάμεσα στους ειδικούς πως τα Χριστούγεννα τα ποσοστά ψυχοπαθολογίας εκτοξεύονται.

Γονίδια ή Περιβάλλον; Ποιό μας καθορίζει;

Η διαπάλη των δυό πλευρών Γονίδια- Περιβάλλον, Nature-Nurture όπως εκφράζεται διεθνώς, εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με το ποιος έχει τον πρώτο λόγο

Στρες, ένας σύμμαχος-εχθρός

Όταν μιλάμε για στρες, μιλάμε για ψυχοσυναισθηματική και σωματική αντίδραση του ατόμου απέναντι σε ένα ψυχοπιεστικό εξωτερικό γεγονός, μια εξωτερική απαίτηση.

Μην υποτιμάς το χόμπυ σου

Tα χόμπυ δεν είναι απλά ένας τρόπος για να σκοτώσουμε τον χρόνο μας. Αποτελούν ισχυρά εργαλεία στο οπλοστάσιό μας απέναντι στο στρες, στην κατάθλιψη

Μοναξιά-Μια πανδημία της εποχής

Όσο όμως και αν αποτελεί ο "άλλος" κάτι το διαφορετικό από εμάς, υπάρχει πάντα μια στενή και απαραίτητη σχέση. Μέσω του άλλου υπάρχει η ολοκληρωμένη απαρτίωση του ατόμου.

Στην κατάθλιψη δεν αρέσει το τρέξιμο

Βάλε εκείνα τα αθλητικά που έχεις καταχωνιασμένα και βγες έξω! Το ταξίδι για τον γύρο του κόσμου ξεκίνησε από ένα απλό πρώτο βήμα. Δοκίμασέ το!

Ψυχική Ανθεκτικότητα

Όσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να λυγίζουν, εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να αντέχουν

Ζούμε μια Μαζική Υστερία;

Διαχρονικά μορφές μαζικής υστερίας έχουν καταγραφεί με μεγάλη ποικιλία όσον αφορά το γεγονός που πυροδότησε το φαινόμενο και τα συμπτώματα

Ιδεοψυχαναγκασμοί εν μέσω Πανδημίας

Η διαταραχή της αμφιβολίας μέσω του ιού βρίσκει γόνιμο έδαφος για έξαρση των συμπτωμάτων σχετικά με ιδεοληψίες και καταναγκασμούς γύρω από την μόλυνση και την καθαριότητα

Φόβος: :Ένας εχθρός της απόδοσης ή μήπως όχι;

H λέξη Φόβος απαντάται στα Ομηρικά έπη με την έννοια της τροπής σε φυγή μπροστά στον κίνδυνο του εχθρού, περιλαμβάνοντας στον όρο και τις εξωτερικές και τις εσωτερικές αντιδράσεις του ατόμου.

Άσκηση και Σεξουαλική ζωή

Η φυσική άσκηση, όπως είναι το τρέξιμο, αποτελεί για τη σεξουαλική μας δραστηριότητα έναν θετικό καταλύτη, τόσο στην επιθυμία όσο και την απόλαυση.

ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Εξάλλου, ο μεγαλύτερος αντίπαλος βρίσκεται μέσα μας. Αυτός θέτει τα όρια και τους περιορισμούς.

Θετικά Συναισθήματα: Η λύση για τα πάντα;

Η Θετική Ψυχολογία αναπτύχθηκε με βάση την ιδέα πως αρκετά ασχοληθήκαμε με την ασθένεια, την ανεπάρκεια, την δυσκολία και το αρνητικό. Ας ασχοληθούμε με τα θετικά σημεία του ατόμου και ας τα ενισχύσουμε!

Αυτοεκτίμηση και Αυτοπεποίθηση

Αυτοεκτίμηση και Αυτοπεποίθηση. Δύο καθημερινές έννοιες που τις χρησιμοποιούμε. Πόσοι όμως ξέρουμε πως αυτές οι δύο διάφέρουν στο κυριως τους νόημα?

Κλιματική αλλαγή και ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων

Λόγω του  σύνθετου φαινομένου και της μελέτης των ψυχολογικών επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή αναφέρονται στην βιβλιογραφία νέα ψυχικά σύνδρομα, τα επονομαζόμενα «ψυχο-γήινα» σύνδρομα (psychoterratic syndromes)

Copyright © 2020 giannisvlontakis.gr.

Developed by Sphere Web Solutions.

LOGIN