Κλείσε Ραντεβού


H Θεραπεία Συμπεριφόρας ανήκει στην ευρύτερη ομάδα των Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Θεραπειών. Πλείστες μελέτες επιβαβαιώνουν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των ΓΣ θεραπευτικών παρεμβασεων. Καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ψυχολογικών δυσκολίων. Η Θεραπεία Συμπεριφοράς είναι μια ενεργητική θεραπευτική προσέγγιση στοχευμένη στο πρόβλημα, βραχείας διάρκειας με ερευνητικά τεκμηριωμένα αποτελέσματα. Η χρήση φαρμάκων( σε συνεργασία με ψυχίατρο) γίνεται επικουρικά και για σύντομο διάστημα σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο πως η χορήγηση θα βοηθήσει τον ασθενή να εμπλακεί ενεργά στις καθημερινές ασκήσεις που έχει αποφασίσει -σε συνεργασία με τον θεραπευτή του- να κάνει, προκειμένου να ξεπεράσει ολοκληρωτικά το πρόβλημά του. Ειδικότερα στις Διαταραχές Άγχους αποτελεί την θεραπεία εκλογής, ενώ έχει καλή  αποτελεσματικότητα και στις Συναισθηματικές Διαταραχές. Επίσης αποτελούν βασικό θεραπευτικό εργαλείο στις Σχετιζόμενες με ουσίες και Εξαρτητικές Διαταραχές( τζόγος, τριχοτιλλομανία) καθώς και στις Διατροφικές Διαταραχές,ενώ αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στην Σχιζοφρένεια και την Διπολικά Διαταραχή σαν επικουρική θεραπεία στο άτομο αλλά και στην οικογένεια.

Θεραπευτικά Βηματα

 • Αξιολόγηση
  Στις πρώτες συνεδρίες γίνεται μια προσπάθεια γνωρίμιας με λήψη του Ατομικού Ιστορικόυ ώστε να κατανοηθεί καλύτερα η δυσκολία που υπάρχει και να υπάρξει και η κατάλληλη παρέμβαση.
 • Ψυχοεκπαίδευση
  Εξηγούνται οι λόγοι που δημιουργήθηκε το πρόβλημα και αναλύονται οι αιτίες που το συντηρούν. Έτσι ο πελάτης γνωρίζει τι του συμβαίνει και πως θα το αντιμετωπίσει αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της ζωής του.
 • Θεραπεία
  Ορίζονται οι θεραπευτικοί στόχοι πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του θεραπευόμενου. Ξεκινώντας απο τους πιο εύκολους στόχους στους πιο δύσκολους.
  Δίνεται δουλειά για το σπίτι με ημερολόγια καταγραφής και ασκήσεις. Η ΓΣΘ είναι μια θεραπεία που βασίζεται στην κοινή λόγικη. Κανείς δεν έμαθε αγγλικά εάν πρώτα δεν εξασκήθηκε σε αυτά μιλώντας τα. Αυτή την λογική έχει και η δουλειά για το σπίτι. Να εξασκηθεί ο πελάτης στις νέες δεξιότητες.
 • Πρόληψη Υποτροπής
  Σκοπός αυτου του σκέλους της παρέμβασης είναι η μακροχρόνια διατήρηση της θεραπευτικής βελτίωσης που έχει επέλθει. Μέσω ασκήσεων και υπενθυμιστικών συνεδριών ο θεραπευόμενος απολαμβάνει τους καρπούς των νέων δεξιοτήτων χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος πισωγυρίσματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν σημαίνει πως ποτέ δεν θα αγχωθείς, στεναχωρηθείς ή φοβηθείς! Η ζωή γεννάει συνέχεια προβλήματα και πλέον έχεις τα εργαλεία να ανταπεξέλθεις αυτά.

Copyright © 2020 giannisvlontakis.gr.

Developed by Sphere Web Solutions.

LOGIN